Portada / Acción y Cooperación política / Herrera insta Junqueras a replantejar-se la seva aliança amb CiU perquè no hi ha “gir social”

Herrera insta Junqueras a replantejar-se la seva aliança amb CiU perquè no hi ha “gir social”

El secretari general d’ICV, Joan Herrera, ha instat el president d’ERC, Oriol Junqueras, a replantejar-se el seu pacte d’estabilitat amb CiU després que els primers compassos de la nova legislatura hagin mostrat que no hi ha “un gir social” a l’executiu que lidera Artur Mas. “M’agradaria obrir una reflexió, especialment amb ERC i amb Oriol Junqueras, perquè m’expliquin com pensen aconseguir que el gir social es faci realitat, perquè no el veiem”, ha afirmat.

El dirigent ecosocialista ha sostingut que, quan estan al voltant de complir-se els cent dies del nou govern, el gir social que, segons la seva opinió, mostrava el govern “no és creïble”, per la qual cosa ha reclamat que l’esquerra formi una alternativa. “Constatat que el gir social no és creïble, el que fa falta és veure com determinem les esquerres un escenari d’alternativa i no de crossa del govern de CiU”, ha argumentat Herrera, que ha augurat que el Pressupost de la Generalitat per al 2013 evidenciarà que les polítiques d’austeritat es mantindran en la nova legislatura.

“Quan veus la política real i no els discursos, el que trobes és que el gir social no hi és i que la política és la mateixa perquè és el govern dels mateixos”, ha continuat el líder d’ICV, que ha posat com a exemple que ERC no ha aconseguit canviar les polítiques de CiU amb una altra supressió de la paga extra als funcionaris i la privatització.

Llei de consultes

Herrera s’ha dirigit també a CiU i ERC per advertir-los que el procés sobiranista “no sortirà bé” si l’encaren de manera bipartidista, per la qual cosa els ha reclamat que atorguin un paper protagonista al Parlament.

Preguntat sobre la decisió que ICV-EUiA no signés la petició d’una ponència conjunta per crear la llei de consultes, el dirigent ecosocialista ha reconegut que ha estat per donar “un toc d’atenció” als dos grups parlamentaris. “Tinc la impressió que alguns continuen insistint que això és qüestió de fer-ho de manera partidista, i si ho fan així, això no anirà enlloc”, ha deplorat el líder d’ICV.

Extraído de El Punt Avui

Un comentario

  1. Por cuanto se vendió E.R. de Catalunya, y por cuanto se vendió el Oriol Junqueras.
    Esa es la pregunta que todos los votantes de Ezquerra Republicana de Catalunya deberían de hacerse.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *